Over het algemeen zijn er mensen die van hardlopen houden en mensen die er niet van houden. Voor de eerste groep is het een uitlaatklep: lekker even tot jezelf komen en ontspannen. Voor de tweede groep is het toch een manier om wat kilo’s kwijt te raken. Hoe dan ook: een Night Run is altijd fun.

 

Foto: Mark Litjens

Evenementen

 

Nou ja, misschien iets minder voor een nog een ander deel van de laatstgenoemde groep: diegenen die zich afvragen hoe gek je eigenlijk moet zijn om voor je plezier kilometers lang te zwoegen. Maar voor wie wil, zijn er talloze hardloopevenementen waar iedereen aan kan deelnemen. Bijvoorbeeld een loop van twee kilometer of een uren durende marathon. Voor iedereen zit er wel iets bij, zelfs voor die groep die echt niks met rennen heeft: een beetje kijken naar de zwoegers, onder het genot van een biertje en muziek langs het parcours, is tenslotte ook een mooi tijdverdrijf. En dan heb je natuurlijk nog de hardloper die voor beide komt. In die laatste categorie deel ik mijzelf in.

 

Night Run

 

Binnen al het aanbod zullen nieuwe organisatoren iets moeten bedenken om hun evenement op de kaart te zetten, om hun evenement te onderscheiden van de rest. Een organisator is dat gelukt met het organiseren van de Night Run. Deze begint pas als het donker is, wat zorgt voor een compleet andere sfeer dan bij runs overdag. De deelnemers krijgen een hoofdlamp en langs de route staat allerlei afleiding, zoals in het geval van de Den Bosch Night Run van 3 maart 2018, vuurspuwers en lichtshows.

 

‘s-Hertogenbosch

 

Foto: Mark Litjens

De Night Runs worden door het hele land georganiseerd, onder andere in Utrecht, Nijmegen, Rotterdam en Alkmaar en, zoals al aangestipt, in ‘s-Hertogenbosch. Die laatste leverde een mooie ervaring op, ondanks de temperatuur die in dit geval onder de nul graden zakte. Wat maakte dat zowel jong als oud na de run nog maar heel even in het door de DJ gecreëerde après-ski-sfeertje bleef hangen om daarna snel thuis de warmte weer op te zoeken.

 

Bijzondere loop

 

Dit deed echter niks af aan het initiatief. Een Night Run is een bijzondere loop door tijdstip en locatie en hierdoor absoluut een aanrader voor iedereen die van rennen, kilo’s kwijt raken, biertje drinken of gewoon een gezellig sfeertje houdt. Wil je op korte termijn zoiets meemaken, dan kun je bijvoorbeeld terecht in Utrecht en Nijmegen op 13 april.

 

Foto: Mark Litjens

 

Geen artikelen meer