Voetbal is meer dan 90 minuten tegen een bal trappen. Nieuws over voetbal gaat namelijk altijd door. Clubwissels, blessures, ontslagen trainers, bijzondere resultaten – positief en negatief etc. En dan heb je nog het ‘opmerkelijke nieuws’. Wij zetten er een paar voor je op rij:

 

PSV

 

Vorig weekend is een wedstrijd gespeeld waarvan de eindscore op zijn minst bijzonder te noemen is. Dat PSV met 5-0 van de mat gespeeld wordt bij en door Willem II, had natuurlijk niemand voor mogelijk gehouden. Spelers van Ajax lachen ineens voorzichtig voor de camera na de gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen en spelers van PSV moesten hun vrije zondag inleveren. Niet dat zeven punten in plaats van tien ineens overbrugbaar is, maar toch kan de flow van PSV in gevaar komen.

Foto: Wuilmar Matias Morales / Unsplash

 

Younes

 

Over Ajax gesproken: trainer Erik ten Hag gebaarde afgelopen zondag naar Amin Younes dat hij moest warmlopen voor een invalbeurt. De aanvaller van Ajax gebaarde echter terug dat hij dat niet nodig vond en bleef lekker zitten. De trainer besloot op dat moment niet in te grijpen en zo waaide het voorbij. Desondanks werd de volgende dag bekend dat Younes zich de komende tijd mag opmaken voor het tweede elftal van Ajax.

 

VVV laat Duitse kracht achter in Venlo

 

Foto: Hush Naidoo / Unsplash

VVV-Venlo gaat zaterdagavond op bezoek bij PSV. Echter zonder de Duitser Lennarth Thy. Is hij geblesseerd dan? Of heeft hij de griep? Nee hoor, er iets heel anders aan de hand. Zeven jaar geleden stond de spits namelijk DNA af om eventueel iemand te helpen die bloedkanker (zoals leukemie) heeft. Nu is er een match en laat Thy dit weekend de wedstrijd in Eindhoven schieten om zijn bloed te doneren en misschien wel een leven te redden. Held! Ook held worden? Stichting Matchis is altijd op zoek naar stamceldonoren.

 

Griekenland

Foto: Harshil Gudka / Unsplash

Van mooi nieuws, naar minder mooi nieuws. Misschien wel krankzinnig nieuws. In Griekenland werd afgelopen zondag de wedstrijd tussen PAOK Saloniki en AEK Athene gespeeld. De scheidsrechter keurde een goal van PAOK af, wat leidde tot grote woede. Fans betraden het veld en ook de voorzitter van de club bleef niet op de tribune zitten. Hij kwam het veld op met een pistool. De Griekse regering heeft daarop besloten dat er niet meer gevoetbald wordt in het land voordat dit voorval uitvoerig is besproken is en er een oplossing komt om dit soort zaken te voorkomen.

 

Real Madrid

 

Als laatst nog een grappig nieuwtje. Real Madrid speelde afgelopen zaterdag uit tegen Eibar in de Spaanse competitie. In de 73ste minuut verdween verdediger en aanvoerder Sergio Ramos. Enkele minuten later betrad de Spanjaard door de catacomben weer het veld. Na afloop van de wedstrijd vertelde trainer Zinedine Zidane doodleuk dat Ramos simpelweg een kreet van moeder natuur moest beantwoorden. Kreet nummertje twee welteverstaan.

Foto: Amy Reed / Unsplash

 

 

Geen artikelen meer