Tanken doe je veelal op een bekende plek. Maar ben je nogal een kilometervreter, dan kan het zomaar zijn dat je ergens in ‘den vreemde’ aanlegt bij een tankstation en je een bocht verderop vervolgens een pomp tegenkomt die goedkoper is. Had je kunnen weten. Echt.

 

Vijftig euro

had je nou maar op tijd getankt. foto: jay toor / unsplash

Een van de voordelen van internet is de mogelijkheid om prijzen te vergelijken. Voor een grote  aanschaf surfen we ons dan ook vaak helemaal wild. Maar wat veel interessanter is, is om te vergelijken bij zaken die we vaak nodig hebben. Zoals brandstof. Zeker nu de prijzen weer de hoogte in schieten. Een paar centen op een liter kan op jaarbasis best wel wat tientjes uitmaken. Ga maar na: je rijdt vijftienduizend kilometer per jaar, je auto lust benzine en haalt gemiddeld 1 op 15. Dat betekent duizend liter benzine per jaar. Kun je ergens vijf cent per liter besparen, krijg je vijftig euro per jaar cadeau.

 

de app van DirectLease

Gelikt

 

Tik ‘vergelijk brandstofprijzen’ in Google in en je krijgt een uitgebreid overzicht van sites die zich met deze materie bezig houden. Hoewel de meeste sites up-to-date zijn, zien ze er niet echt gelikt uit en zijn ze bovendien niet allemaal even volledig. Eentje die er met kop en schouders uitspringt, is die van leasemaatschappij DirectLease. Het werkt met een kaart van Nederland waarop je een adres kunt ingeven of kunt inzoomen naar de locatie waar je wilt zoeken. Door middel van kleurtjes wordt in een oogopslag duidelijk of een tankstation goedkoop, gemiddeld geprijsd of relatief duur is. Aan jou de keuze.

 

Broodje

 

Nu surf je onderweg minder snel en al helemaal niet voor je trip. Je hebt ’s ochtends wel iets beters te doen. Geen nood: via de website kun je de app, ook verkrijgbaar via Google Play en App Store, downloaden. Kun je meteen gericht zoeken naar een wasstraat, eentje waar je ook ’s nachts terecht kunt, eentje die aanhangwagens verhuurt of een tankstation dat verse broodjes in huis heeft. Omdat je die ’s ochtends ook vergeten bent. Of gewoon omdat het lekker is. Bovendien: je bespaart nu toch geld op je brandstofrekening.

open of niet? foto: jeff neale / unsplash

 

 

Geen artikelen meer