Licht en compact, hightech, ongekende beeldstabilisatie, 4K, zeer lichtsterk. Een kleine greep uit de pré’s van de nieuwe Olympus OM-D E-M10 Mark III. Een greep uit de contra’s  toont hooguit de vrijwel niet te memoriseren naam.

16 megapixel sensor

 

Nou ja, voor de echte professionals is misschien ook het feit dat de nieuwe Olympus systeemcamera niet beschikt over een zogenaamd full frame sensor. Maar tenzij je van plan bent om billboards te gaan vullen, is de 16 megapixel Live MOS-sensor een meer dan toereikende sensor om scherpe, heldere, levendige kleurenfoto’s te maken, zelfs onder zeer beroerde lichtomstandigheden, ook zonder flitser.

 

Reismaatje

 

Met name het lichte gewicht, de uitgebreide keuze aan lenzen, de lichtgevoeligheid, de bijzondere stabilisatie en de snelheid waarmee wordt scherpgesteld, maakt de nieuwe Olympus een reismaatje van de eerste orde. Met het standaard geleverde objectief (14-42 mm) wanneer je kiest voor de kit-versie van 799,99 euro (alleen de body kost 649,99), kom je eigenlijk altijd al heel goed voor de dag Zeker wanneer je bedenkt dat door de bijzondere sensor, je deze brandpuntafstand met twee mag vermenigvuldigen en je eigenlijk een 28-84 mm objectief in da house hebt.

 

Verstokte fotograaf

 

Die snelle scherpstelling en stabilisatie zorgen niet alleen voor superscherpe foto’s, ook in de videomodus is het onontbeerlijk. En filmen ga je, want de 4K-filmpjes zien er fingerlicking goed uit. Zelfs de verstokte fotograaf gaat voor de bijl.

Retro

 

En laten we eerlijk zijn: het apparaat ziet er ook nog eens goed uit. Meer retro is bijna niet mogelijk. Of ja, toch wel: wanneer je hem koopt met het in bruin of zwart leverbare hoesje, komt je jeugd weer helemaal terug. Beetje oubollig, maar eigenlijk onweerstaanbaar.

Topatleet

 

De OM-D E-M10 Mark III is een topatleet op fotogebied, met ongekend veel functionaliteiten voor wie zich er verder in wil verdiepen. Wil je gewoon zeer fraaie foto’s maken, dan bieden de auto-functies je alle vrijheid zonder verdere kennis van zaken. Maak je een foto die je graag meteen wil posten? Via WiFi staat het beeld zo op je telefoon om deze wereldkundig te maken.

 

Meer informatie: check www.olympus.nl of ga meteen naar de productpagina van de camera.

 

 

Geen artikelen meer