Elke zichzelf respecterende klusser heeft een Leatherman in bezit. Of zou er op z’n minst eentje willen bezitten. De ondertussen legendarische gereedschapskist op zakmesformaat steekt de Zwitserse messenindustrie naar de kroon. En doet nu ook met de horloge-industrie.

Biertje!

 

De Leatherman TREAD Tempo, zoals het beestje officieel heet, is kort gezegd dus een klein gereedschapsierraad voor om de pols, dat niet alleen her en der kruiskopschroeven losdraait, maar ook inbusversies en moeren. En mocht je een flesje bier willen openen, dan is dat eveneens geen probleem. Net zoals je sim-card uit je telefoon bevrijden met het altijd aanwezige pinnetje en een gordel doorsnijden indien nodig.

 

Waterdicht

 

Oh ja, en de tijd aflezen natuurlijk. Het uurwerk komt van de Zwitserse fabrikant Ronda, de rest natuurlijk van Leatherman zelf. Alles werkt tot 200 meter onder water en het saffierglas is niet bang voor zwaar werk.

 

Outdoor

 

De TREAD Tempo komt met zes verwisselbare schakels aan het uurwerk, drie extra schakels en schroefjes en brugjes om alles te monteren. Keus is er uit stainless steel of black diamond-like-coating, beiden met een adviesprijs van net geen zeshonderd euro (op vijf cent na). Te koop bij de outdoorspecialist. Kijk voor verkooppunten op www.leathermann.nl

Geen artikelen meer