Als je dan toch een occasionsite bent, is het natuurlijk een klein kunstje om je computer een lijstje uit te laten spuwen met de meest gezochte occasions van afgelopen jaar. Autoscout24 kwam op dit idee en weet te melden dat we het meest naar een Volkswagen Golf zoeken.

 

Geen verrassing

De nummer 1.
Foto Volkswagen.

Niet echt een verrassing overigens, want ook vorig jaar was de Golf de populairste occasion. Nummer twee is ook een Volkswagen, de Polo. Derde en vierde plek zijn respectievelijk voor de Audi A4 en A3. Nummer vijf is de BMW 3-Serie.

 

Oosterbuur populair

De nummer 2.
Foto Volkswagen.

Duits doet het dus goed in occasionland. Wanneer we Ford Focus (7e) ook als Duitser beschouwen – het model wordt tenslotte bij Ford Europe in Duitsland ontwikkeld – dan moeten we naar plek tien om géén Oosterbuur tegen te komen (Renault Mégane). Voor de volledigheid even de hele 2017-lijst:

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. Audi A4
  4. Audi A3
  5. BMW 3-Serie
  6. Opel Astra
  7. Ford Focus
  8. Audi A6
  9. Opel Corsa
  10. Renault Mégane

 

De nummer 3.
Foto Audi.

Feitjes spugen

 

En als we toch feitjes aan het spugen zijn: volgens Autoscout24 is de gemiddelde prijs van een tweedehands auto is ruim duizend euro gestegen ten opzichte van 2016, van gemiddeld 13.020 euro naar 14.333 euro. En het wordt er volgens de occasionwebsite niet beter op: schaarste op de occasionmarkt maakt dat de prijzen blijven stijgen, een trend die al een paar jaar zichtbaar is. Kijk maar in onderstaand grafiekje. En spaar lekker verder.

Geen artikelen meer