Hou je wel van een stukje wandelen en schuw je daarbij het onbekende niet, dan heb je misschien wel iets aan de Casio Rangeman GPR-B1000. Zoals zijn naam al doet vermoeden, is het geen doetje en bovendien houdt hij je op koers.

 

Vanzelfsprekend

 

De G-shock Rangeman-horloges van Casio zijn sowieso al van de stoere, met hun Triple Sensor-technologie. Hiermee bepalen ze de kompasrichting en meten ze luchtdruk hoogte en temperatuur. Om verrassingen te voorkomen, vanzelfsprekend.

 

Tijdserver

Beetje stof? Hoopje zand? Stevig temperatuurtje?
Krassen? Kannie tegen

 

Maar de GPR-B1000 doet er nog een functietje bij: hij communiceert met GPS-satellieten en geeft in realtime de huidige locatie aan op een ingestelde route of de afstand tot de eindbestemming. Ook verzamelt het klokkie allerlei gegevens, zoals lengte- en breedtegraden, hoogte en temperatuur. Via een app en een bluetooth-verbinding is een en ander uit te lezen. En omdat hij toch al graag praat met ‘derden’ haalt hij ook altijd de juiste tijd van de tijdservers van deze wereld. Zodat je nooit te laat voor het avondeten bent na het klimmen.

 

Lichtenergie

 

Opladen is nog zo’n dingetje: dat doet ie net zo makkelijk draadloos als via lichtenergie, zodat je ook onderweg niet met een leeg polshorloge staat. En wat materialen betreft: alles is keihard, van het saffierglas en de keramische achterkant tot de carbonvezel versterkte band. Stof, vuil, modder, regen, temperaturen tot min twintig en waterpartijen tot min 200 meter, het deert de Casio niet.

 

Maart

 

Kost wel wat: zo’n 799 euro. En je moet nog ff wachten: in maart ligt het horloge pas in de winkel.

Beetje water? Issie niet bang voor.

 

 

 

 

Geen artikelen meer