Niet iedereen kan kleuren op juiste waarde inschatten. Bijvoorbeeld tijdens het televisie kijken. Hoezeer televisiebouwers hun best ook doen om alles zo kleurecht mogelijk je huiskamer in te laten spatten, als je kleurenblind bent, ziet de wereld er anders uit. Samsung helpt.

Kleurechtheid

 

Volgens de elektronicareus is zo’n acht procent van de mannelijke wereldbevolking kleurenblind, tegen één procent bij de vrouwen, in totaal bijna 300 miljoen mensen. Een heel groot deel van die mensen is zich hiervan niet bewust, maar mist hierdoor wel een stukje kleurechtheid.

 

App jezelf kleurrijk

Om die mensen toch de volledige kleurervaring mee te geven, ontwikkelde Samsung de SeeColors-app, die gratis is te downloaden. Met deze app kun je vaststellen of je kleurenblind bent, maar daar blijft het niet bij. De app weet ook te vertellen welk type kleurblindheid je hebt en – nu komt het – past de scherminstellingen van de jongste generatie QLED tv’s op dit type kleurblindheid aan, op zo’n manier dat je de kleuren ziet zoals ze bedoeld zijn en je als kleurenblinde misschien wel voor het eerst het volledige kleurenpallet kunt zien.

 

Beschikbaar

 

De SeeColors-app werkt voor alle Samsung QLED tv’s die zijn voorzien van de laatste software en is beschikbaar op de Samsung Galaxy Note8, S8(+), S7, S7 edge, S6, S6 edge en S6 edge+.

 

Foto: Samsung

Geen artikelen meer