Tijdens de jaarlijkse Hotelnacht, die afgelopen weekend voor de achtste keer werd georganiseerd, werden traditiegetrouw ook de awards uitgereikt voor Beste Hotelbar van Amsterdam. Met het enorme aantal hotelbars was de competitie groter dan ooit en dus werd er gestreden in zes verschillende categoriën.

Overall winnaar

Gesitueerd in het 49-jaar oude en elegante Pulitzer Amsterdam, is Pulitzer’s Bar een tijdloze hotelbar die perfect het traditionele cocktail vakmanschap combineert met hedendaagse invloeden in een klassieke ruimte. Net als het menu heeft ook het interieur de elegante en klassieke stijl van vroegere tijden met een eigentijds randje. De jury vertelt: “Deze prijs is welverdiend. We waren overdonderd door de hoogstaande service, het fantastische interieur en de altijd goede sfeer. De cocktails zijn subliem. Ze hebben deze bar afgelopen jaren naar een top niveau weten te brengen, deze prijs is helemaal terecht”. Afgelopen maanden bezocht en beoordeelde een onafhankelijke vakjury de verschillende hotelbars van onze hoofdstad.

 

TwentySeven

De beste nieuwkomer was Malabar in het eveneens zeer duurzame hotel Jakarta Amsterdam, een bijzondere hotelbar die uitkijkt over het IJ. Freddy’s werd opnieuw bekroond tot Best Classic Hotel Bar en de bartender Eric van Beek van Bar TwentySeven, in het gelijknamige zes-sterrenhotel, mocht de award voor Best Creative Hotel Bar in ontvangst nemen.

Publieksfavoriet

Voor de derde keer op een rij werd SkyLounge Amsterdam, de hotelbar op de elfde etage van DoubleTree By Hilton Amsterdam Centraal Station, uitgeroepen tot Public’s Favourite Hotel Bar. Maar liefst 3.178 keer werd er gestemd op deze populaire rooftopbar van Hilton. Voor het eerst werd een prijs uitgereikt voor de Best Sustainable Hotel Bar, omdat duurzaamheid een thema is waar veel bars momenteel mee bezig zijn. Juniper & Kin, de bar van het nieuwe QO Amsterdam, kreeg niet alleen een award, maar ook een jaar lang gratis papieren rietjes van Natural Straws.

BEST HOTEL BAR 2019
Pulitzer’s Bar (Pulitzer Amsterdam)

​BEST NEW HOTEL BAR
Malabar (Jakarta Amsterdam)

BEST CLASSIC HOTEL BAR
Freddy’s Bar (Hotel De L’Europe)

BEST CREATIVE HOTEL BAR
TwentySeven Bar (Hotel TwentySeven)

BEST SUSTAINABLE HOTEL BAR 
Juniper & Kin (QO Amsterdam)

PUBLIC’S FAVOURITE HOTEL BAR
SkyLounge Amsterdam (DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station)

Geen artikelen meer