Hotelbars hebben al een tijdje geleden die dikke laag stof van zich af weten te schudden. Speaking of #10yearchallenge! Om de destijds zieltogende hotels in de donkere wintermaanden een steuntje in de rug te geven werd ooit de Hotelnacht in het leven geroepen. Eén nacht waarop locals de achter sjieke façades verstopte vijfsterren paleisjes konden ontdekken.

En met succes, kunnen we wel zeggen, want de hotels zitten, zelfs in traditioneel het rustigste weekend van het jaar, gewoon vol. En des te leuker dat de events rondom de Hotelnacht worden voortgezet. Sterker nog: deze worden alleen maar groter en beter! Wij hebben een kleine selectie gemaakt van de events die ons het meest de moeite waard lijken. Kaartjes voor de Hotelnacht zijn te koop, met de code GINHOTELNACHT krijg je een leuke korting!

Gin School – Generator Hostel

Fever-Tree mag in deze feestvreugde natuurlijk niet ontbreken en organiseert weer de (van het Gin Festival bekende) Gin School – die dit jaar ook in Nederland zijn prominente intrede doet met de Gin-Safari. Smaak staat centraal tijdens dit ‘booze-college’ waarbij cocktailvirtuoos Lennart Deddens alles vertelt over de herkomst van gin & tonic maar ook over de verschillende how-to’s en smaak-combinaties.

Waar? Generator Hostel – Mauritskade 57
Hoe laat? Tussen 15:30 en 21:00 zijn 4 sessies
Wat kost dat? € 10 per persoon

Naked Rooftoop Jacuzzi Party – Skylounge Amsterdam

Natuurlijk hoort een potje badderen met decadent uitzicht over stad met dito cocktail bij een nachtje stappen in stijl. Doen we dat naakt? Natuurlijk niet, maar het ‘naked’ aspect slaat op Naked Grouse Whisky, dat deze avond zowel de hot tubs als de cocktails verzorgt. Er zijn badjassen, handdoeken en een kleedkamer beschikbaar, so what could possibly go wrong?

Waar? Skylounge Amsterdam – Oosterdoksstraat 4
Hoe laat? Van 17:00 tot 01:00
Wat kost dat? Toegang is gratis, je moet alleen wel een kaartje voor de Hotelnacht hebben!

Red Carpet Party by Vic’s – Park Plaza Victoria Amsterdam

Natuurlijk is de Hotelnacht niet compleet zonder feestje. Er zijn er meerdere door de stad, maar deze is toch wel erg leuk. Good ol’ DJ Roog zal dan namelijk shinen op de Red Carpet Party. The Vic is maar een kleine bar, dus snel gezellig en/of episch. Zorg dat je dus lekker op tijd hier bent

Waar? Park Plaza Victoria Hotel – Damrak 1 – 5
Tijd? 18:00 – 01:00
Wat kost dat? Gratis toegang, maar dus wel even je ticket voor de Hotelnacht op zak hebben!

HEB JE DAARNA NOG HONGER?

Dan ga je naar: Deutscher Abend bij Vermeer*

Dit keer serveert de late-night snackbar von der Michelin-Chef Chris Naylor niet alleen Kebab en Champagne, maar ook Bratwust en Bier. Viel Berliner wordt het niet! Dus haal je Lederhosen & Dirndls uit het vet en haak gemütlich in tijdens dit nachtelijke Oktoberfest bij Vermeer.

Waar? Vermeer – Pins Hendrikkade 59 – 72
Hoe laat? Van 00:30 tot 04:00
Wat kost dat?  Chris’ wereldberoemde kebab kost 10 euro. Of eet een heerlijke bratwurst met een koud biertje voor maar 5 euro.

THE NEXT DAY

Natuurlijk heb je zondag wat anti-katervoer nodig en waar kun je dat beter halen dan bij één van onze favoriete chefs: Schilo van Coevorden! In Tunes Bar is dan namelijk de Hangover Brunch, waar in samenwerking met FEBO een speciaal menu is ontwikkeld.

Een gedeelte van dit exclusieve brunch menu wordt uit de beroemde FEBO-muur geserveerd. Het barpersoneel is voor de gelegenheid gehuld in FEBO fashion en er wordt een heerlijke Ketel One bloody mary geserveerd uit een speciaal slushpuppy-apparaat. Dit allemaal onder begeleiding van een DJ. Voor iedere brunch gast wacht een verrassing met FEBO-goodies bij het verlaten van Tunes Bar.

Waar? Tunes Bar @ Conservatorium Hotel
Hoe laat? 11:00
Wat kost dat? € 69 per persoon. Maar dan krijg je wel een FEBO wagyu burger en een truffel & foie kroket.

Geen artikelen meer